Dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję na to, jak w diecie przemycić zdrowe ryby. Sałatka, którą proponuję jest wariacją na temat sałatki z makreli z blogu CUDAWIANKI, dostosowaną do potrzeb metody Montignaca.
Sałatka z wędzonej makreli
dwie porcje
150g wędzonej makreli
4 ogórki kiszone lub konserwowe ( najlepiej bez dodatku cukru w zalewie )
dwa jaja, ugotowane na twardo
por ( biała część )
1 - 2 łyżeczki majonezu ( bez cukru np. domowego lub Kieleckiego)
sól, pieprz do smaku
Makrelę obrać z ości i pokroić na drobne kawałki, podobnie jak jajka, pora i ogórki. Wymieszać w miseczce, dodać majonez i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Schłodzić przed podaniem.
Tradycyjnie już sałatke dopisuję do ZDROWYCH I DIETETCZNYCH potraw na durszlaku.
przepyszna!
OdpowiedzUsuń