Schabowe roladki z zielonym pesto
dwie porcje obiadowe
400g schabu, pokrojonego na zgrabne kotleciki
po łyżeczce zielonego pesto na każdą roladkę ( u mnie kupne, ale możecie się pokusić o zrobienie domowego )
sól, pieprz do smaku
Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy ( pamiętajcie, że pesto samo w sobie jest już słone ).
Każdy kawałek smarujemy pesto i zwijamy w roladkę. Gotowe rolady układamy w formie żaroodpornej i pieczemy w temp. około 170stopnii przez 20 - 30 minut ( czas trzeba kontrolować, bo zależy od grubości mięsa ).
Podajemy z surówką - u mnie z mieszanką sałat.
Przepis, tradycyjnie już, dopisuję do akscji POTRAWY ZDROWE I DIETETYCZNE
z mięsem mam bardzo podobnie
OdpowiedzUsuńjadam właściwie tylko piersi z kurczaka, każde inne może nie istniec
ryby o wiele pyszniejsze..
ale takie roladki.. w dodatku z zielonym dodatkiem. to ja poproszę jedną :-)
chętnie bym się wprosiła na obiad, u mnie dziś tylko ogórkowa :(
OdpowiedzUsuńpo przekrojeniu kuszą nieziemsko :)
OdpowiedzUsuńprzepis już w zakładkach ;) na pewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuń